Recept/priprava zlatega mleka oziroma golden milk

Zlato mleko: recept/priprava

Zlato mleko ali kurkumino mleko je absolutno naš najljubši večerni napitek, saj je, poleg tega, da nas pomiri in zaziba v trden spanec, tudi izjemno zdravilen. Kurkuma vsebuje množico hranil, zlasti antioksidantov in protivnetnih snovi, ter skupaj z ingverjem, cimetom in črnim poprom predstavlja zmagovalno kombinacijo za vaš imunski sistem. Najboljše pa je, da je preprosto tako okusna. Navduši nas s toplim, rahlo pikantnim zemeljskim okusom s pridihom sladkosti, zato je odlična pijača, ki nas ogreje v zimskem času.

Mešanica začimb zlato mleko (golden milk/kurkuma latte) - pripravljen napitek (simbolična slika)

Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo zlatega mleka
  • mešanica začimb za Zlato mleko (dobite jo lahko s klikom na gumb)    Mešanica za Zlato mleko
  • 2 dl mleka (navadnega ali rastlinskega)*
  • žlička medu, rjavega sladkorja ali agavinega sirupa (po želji)
Postopek priprave zlatega mleka:

V kozici segrejemo približno 2 dl mleka. V skodelico damo čajno žličko mešanice za zlato mleko in jo prelijemo z manjšo količino vročega mleka. Premešamo, da dobimo gosto pasto, nato dolijemo še preostalo mleko. Vse skupaj dobro premešamo. Po želji lahko sladimo z žličko medu, rjavim sladkorjem ali agavinim sirupom. Vzamemo si trenutek zase in uživamo v napitku polnega okusa.

* Kot alternativo lahko uporabimo tudi druge vrste mleka, na primer sojino ali mandljevo mleko. Ker te vrste vsebujejo manj maščob, priporočamo, da zraven dodate še čajno žličko kokosovega masla, saj maščoba telesu omogoča lažjo absorbcijo sestavin.

Na posnetku spodaj, pa si lahko ogledate kako si je na še bolj preprost način zlato mleko pripravila Barbara iz Pureayur.


Kliknite na sliko in si zagotovite svojo mešanico.

Našo mešanico začimb za zlato mleko mešamo in pakiramo v Sloveniji, vse začimbe pa imajo avtentično poreklo in so vrhunske kakovosti.

Sestavine: kurkuma, cejlonski cimet, ingver, črni poper

Pakirano: 150 g (dovolj za 60 napitkov)

Cena: že od 13,47 €

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja